Sunday, November 27, 2011

ÜLEVAADE: Make Up Store Cake Eyeliner

Mis see on?

Silmalainer kuival/paakunul/kontsentreeritud kujul. Kasutamiseks tuleb lahjendada veega või meigimeediumiga.



Mis nad ise ütlevad?


Eyeliner in compact texture. It is applied with a thin eyeliner brush. The intensity of the line depends on the amount of liquid used. Cake Eyeliner is often considered easier to use than regular liquid eyeliners. Mix your Eyeliner with Mixing Liquid for a waterproof composite.


Poes nad mulle Mixing Mediumist ei rääkinud, aga ma eeldan, et sarnaselt maalikunstiga on tegu meediumiga meikimiseks. Meedium on siis vedelik, mis annab värvile teise väljanägemise - on matistavaid, läiget andvaid, söövitanud efekti meediumeid jne. Meigimeediumeid kasutatakse tavaliselt puhta pigmendipuru peale kandmiseks või, nagu siin, veekindluse lisamiseks.

Küll aga soovitati poes kasutada nende enda pintslit Angled Eyeliner Brush, mis kannab numbrit 113 ja on väga peenike, täpne ja mugavuse huvides murtud otsaga.

Kodulehelt võib leida ka pruuni ja valge laineri, ent poes olen mina näinud vaid musta.

Mida mina arvan?

Eestis ei müüda eriti silmalainereid - veel mõned aastad tagasi leidsin suure otsimise peale vaid Artdeco oma, mis maksis umbes 130 krooni, ja Nivea oma, mis oli vaid pisut odavam. Mõlemad olid päris korralikud, ent Artdeco oma kippus silma limaskestale liiga lähedale sattudes kipitust tekitama. Mõlemad said otsa paari kuuga.

Make Up Store'i Cake Eyeliner maksab kodulehe järgi 14 eurot, mina sain selle aga klubiõhtul viiendiku võrra odavamalt. Isegi soodustusega on ta seega kallim kui Artdeco vedel lainer. Peale selle, et Make Up Store'i oma pole mu silmi kipitama pannud, tuleb ta tegelikult lõppkokkuvõttes odavam.

Miks?

See ongi selle laineri põhiline boonus, et seda jätkub... igaveseks? Kümneks aastaks? Oleneb muidugi, kui tihti kasutada, aga üliülikaua igal juhul. Esiteks, ta ei kuiva ära, sest ta on juba kuiv. Teiseks, väga väike kogus seda praktiliselt puhast pigmenti lahjendatuna veega suudab teha väga pika joone. Kolmandaks, selles karbis on seda laineri kohta ülipalju: ta on eriliselt must, mitte mingi lahja lurr, ja pressitud kokku nii, et natuke veel ja ongi teemant valmis. Hästi tihe siis.

Make Up Store'i asjad ongi üsna veidra, võib ka öelda, et unikaalse konsistentsiga. Selle laineri puhul näiteks käib asi nii, et kastad pintsli vette ja siis hõõrud seda pisut laineritüki peal. Nii saad oma pintslile oma äranägemise järgi vesisema või rammusama pasta. Samal ajal aga kaovad veejäljed laineri enda pealt sekunditega - ma ei saa aru, kas see aurustub või läheb talle sisse. Viimasel juhul on tegu maailma parima käsnaga. Igal juhul kuivab ta hästi kiiresti kohe ära - ei jää selliseid märjemaid plögaseid kohti.

Halb ongi see, et kasutamine on ebamugavam kui tavalise laineri puhul - väike topsike veega peab kõrval olema. Teine asi, mis mulle Make Up Store'i puhul veel ei meeldi, on see, et nendel potsikutel on raske vahet teha. Mul on lisaks sellele lainerile ka punasepeitja ja sinisepeitja - Easy Cover Red punetuse jaoks ja Easy Cover Blue tumedatele silmaalustele - ning kõik need karbikesed on ühesugused. Ma mõtlen vast varsti mingi süsteemi välja pisikeste kleepsukestega vms.

Kokkuvõttes on Cake Eyeliner väga hea potsik sellele, kes lainerit palju kasutab ning kes on nõus korra selle soolase hinna välja käima ja pärast veega mässama. Seda, et ta kiiresti otsa saaks, kartma ei pea, ning vähemalt minu silmade vastu on ta õrn olnud. Laiali pole ka läinud ja viimased nädalad on olnud sellised tihkumise-nutu-vihmased.

Muide, pintsel on ka päris hea. Karvu pole ajanud, kuju pole muutnud, hästi kontrollitav. Seda ei julge aga küll öelda, et väiksema hinna (maksis vist 9 eurot, mina sain 20% alla) eest sama head või isegi paremat ei saa. Kui aga on kindla peale minek, siis selle laineri jaoks ta ongi mõeldud.

Wednesday, November 23, 2011

On põhjust virisemiseks

See oli veidi rohkem kui nädal aega tagasi, mil ma ostsin ühe vidina, mida olin igatsenud juba mitmetel kiiretel tööleruttamise hetkedel. Kuivšampoon - olin kuulnud ja lugenud, et jube hea, kui on kusagil selline pudelike olemas, juhuks, kui oled plaaninud hommikul duši all ära käia ja siis magad sisse ja juuksed näevad rõvedad välja.

Mina, muide, ei pese oma juukseid eriti tihti, seega ei muutu nad ka kiiresti mustaks. 

Ent siiski.

Oli mingit muud asja kaubamajja ja nägin, et üks üsna viisakas bränd nimega Syoss oli seal oma allahinnatud kuiva šampooniga esindatud. Ostsin ära. 

Kodus proovisin sutsu ja töötas küll, aga siis see spreikork jäi visisema. Kiskusin pealt ära ja panin õrnalt uuesti tagasi. Ja siis suskasin ta kuskile ära. 

Eelmisel nädalal oli mul külalisi ja tegemist ja oligi hetk, mil leidsin, et nüüd kulub kuiv šampoon marjaks ära.

Ja pudel oli tühi.

Eile viisin tagasi. Täpselt selle mõttega, et isegi, kui ma uut asemele ei saa või raha tagasi, siis ma vähemalt olen teatanud, et nii ei saa ikka küll. Ostukeskuste ja omahinnast kümme korda kallimate asjade mõte ongi see, et ma ei pea teda ise kodus kokku keevitama - ma tean, kust seda saada, mida ma tahan, ma ei pea oma aega või mõtteid sellele kulutama, igaüks teeb seda, mida ta oskab ja raha käib käest kätte ja kapitalismus jne. Ühesõnaga, kui ma juba ostan kuskilt kohast (kus ma maksan kinni ka hea asukoha ja kutsuva sisekujunduse) mingi asja, siis ma leian, et ma ei pea enam mõtlema selle peale, et miks see ei tööta.

Lasti mingeid pabereid täita, tšeki number ja ostu kuupäev ja tootekood ja kõik pidi kirja minema koos põhjaliku seletusega sellest, mis juhtus. "Kahe nädala pärast võetakse Teiega ühendust."


Teine üsna leim asi juhtus täna, mil mu postkasti potsatas teade, et pean USA-st eBay kaudu ostetud puudrile veel 13 eurot otsa maksma.

Tallinna Kaubamaja on Eestis ainuke koht, kus MACi müüakse. Seal maksab see üsnagi kuulus puuder 26 eurot. Mina sain kaks tükki soodustusega - ja oli küll õige värk - internetist nii, et ühe puudri hinnaks kujunes koos saatmistasuga 22 dollarit. Dollari ja euro kurss on ju ka minu kasuks. Pealegi, tahtsin teist Aedile jõuludeks kinkida.

Ja nüüd, lubage tsiteerida:

"Tollimise andmed: IMPORDIMAKS 8,38 eurot + TEENUSTASU 4,85 eurot"

Teenustasu? Päriselt? See on küll teenus, mida ma soovisin - võtke mult raha võtmise eest veel raha. 

Kokkuvõttes, säästsin ikkagi vist paar eurot, aga koos mitmekuuse ootamisega ja sellega, kui mõruks selline asi meele teeb, ostan järgmine kord MACi Tallinna Kaubamaja ilumaailmast. Ei anna riigile raha, vaid hoopis korporatsioonile. Sest ma ei saa aru, miks selline tollimaks. Seaduses ilmselt üleni loogiline, aga kui ta minu ellu rakendus, siis ei tundu enam nii tore ega arusaadav.

Tuesday, November 8, 2011

Tumedus, heledus - kõrgemad põsesarnad ja saledam nägu

Nagu lubatud, hankisin omale nädalavahetusel näo, keda mökerdada - Triin ei saanud, nii et piltidel on hoopis Riin.

Meik, mille põhikomponente ma praegu tutvustan, on näiteks Kim Kardashiani igapäevajumestus:


Tema meik on tegelikult lollikindel - lisaks kontuurimisele ka suitsusilm. Samas, mõlemaid on tema meigikunstnik teinud üsna jõuliselt. Nendele, kes iga päev punasel vaibal ei patseeri, soovitaks küll paar kraadi vähemaks võtta.

Kuna kontuurimine (aidake parema sõnaga!) tuleb pärast põhja tegemist, siis kõigepealt selline pilt, kus Riin on vaid jumestuskreemi ja vähese kulmuvärviga:


Pärast valguste, varjude ja põsepuna lisamist ka üks pilt: 






Mis siin siis juhtus? Põhiline on see, et need osad põskedel, mis põskede sisseimemisel lohku lähevad, on kaetud õrnalt tumendava puudriga. Seejuures peab meeles pidama, et alustada võiks kõrva juurest ning just sinna ka julgemalt värvi panna, ettepoole tulles jääb värvi vähemaks. Ja kindlasti tuleb hajutada - vastasel juhul on näol pärast kaks paksu triipu. Ka lauba külgedele võib tumedat puudrit panna, ent kindlasti vähem ning juuksepiiri sisse tuleb tumedus ära hajutada. Kui on vajadus nina optiliselt kitsamaks teha, siis ka seda saab kontuurimisega teha.

Tumeduspuuder ei saa olla sätendav päiksepuuder, sest sädelus ja sära on see, mis töötab risti vastu kontuurimise taotlusele teha nägu kitsamaks - heledused ja sädelused teevad optiliselt suuremaks. Ainsad, mida saan praegu soovitada, on Narsi Laguna ja E.L.F-i contour and blush duo. Ka Benefitil ja Lumenel on vastavad tooted olemas, aga ma pole neid proovinud.

Teine asi, mis kontuurimisega kaasas käib, on heleduste lisamine sinna, kuhu valgus loomulikult langeb. Peaasjalikult siis põsesarnadele ning huulte lopsakama ilme jaoks ka ülahuule kohale. Kui lõug on raskepärane või silmad tunduvad väiksed vms, siis hajutada valgus silmade alt meelekohtade poole.

Heleduseks sobib kas matt või kerge sädelusega hele lauvärv või selleks mõeldud helenduspuuder, näiteks Narsi Albatross.

Kolmandaks - põsepuna. Põsepuna lisada nii vähe, kui võimalik ja nii, et ta sulataks omavahel põskedele lisatud heleduse ja tumeduse kokku. Samal ajal tuleb jälgida, et puna ei satuks ninale liiga lähedale - värvi rohkem pigem näo väliskülgedele ja sissepoole liikudes võiks ta hajuda.

Põsepuna võib olla kas ruuž või lauvärv või laiali aetud huulepulk või kreemjas põsepuna  või multipulk vms. Igasuguseid variante on.

Silmameigi tegin Riinule üsna minimaalse, huultel on hele läige ja kulmud on ka värvitud, ent põhirõhk selle meigi puhul on just nimelt heledus, tumedus, põsepuna ehk valgus, vari, värv :)

Üks pilt külje pealt ka, siis on kõigest paremini aru saada:


Puust ja punaseks ka:


Ma loodan, et Riin annab andeks, et ma ta niimoodi ära sodisin. Ja ma loodan, et see oli kellelegi abiks.

Friday, November 4, 2011

ÜLEVAADE: Nars Laguna

Suurem osa teist vast teab, mis asi on päikesepuuder. Nars Laguna on neist kõige kuulsam ja ometi, kuigi ta on põhimõtteliselt ka päikesepuuder, leian ma, et see nimetus seda puudrit ei vääri. Päikesepuuder on tavaliselt selline sätendav pronksjas pudi, mida paljud pintseldavad omale üle kogu näo. Nars Laguna on aga peaaegu matt ning seetõttu ülimenukas toode, mida kasutatakse tavaliselt näo... jah, ma pean ilmselt tegema eraldi postituse meiki puudutava sõnavara osas. Inglise keeles on väljendi nimi contouring ning eesti keelde on ta tulnud üsna vaimuvaeselt kontuurimisena. Kuna ma võõrsõnu aga tahan vältida, siis ütleme nii, et see on puuder, millega lisada oma näole varjusid, et tekitada illusiooni kõrgematest põsesarnadest, saledemast näost, teravamast lõuajoonest. Ma ei suuda otsustada, kas ta võiks siis olla jumepuuder või tumepuuder või varjupuru vms.

Kuigi Eestis selliseid asju eriti ei müüda - eesti naise meik on tavaliselt huulepulk ja ripsmetušš - on mujal maailmas taolise otstarbega tooteid poodides palju. Ka Nars pole siia (veel) jõudnud, nii et tellisin ta Ebayst. Kuigi sain ta tegelikult odavamalt (27 eurot) kui ta Ühendriikide Sephorades ja Ultades müügil on (35 eurot), on ta siiski kõigist asjadest, mis mu meigikogus on, kõige kallim.
 

Mida nad siis lubavad? Tekst võetud Narsi kodulehelt:

Diffused powder with golden shimmer to create an all-over warmth and contour for the entire face.Bronzing Powder creates a natural looking glow which enhances or creates the look of tanned skin.
  • Fills in lines and pores for smoother looking skin
  • Sheer color enhances or creates the look of tanned skin
  • Subtle shimmer adds glow
  • Imperceptible finish ideal for all skin tones
Mida mina arvan?

Kuldset sätendust on tal karbis rohkem kui naha peal, mis on hea. Ja peab tunnistama, et sobib tõesti kõigile nahatoonidele - selline keskmine peaaegu matt pruun, mis pole ei sooja ega külma tooni. Võib-olla pigem sooja, aga seda ka tänu pisikesele kuldsele purule, mis nahale tegelikult ei jõua.

Kuna mul endal kipub olema kuivapoolne nahk, eriti põskedel, siis olen igasuguste puudrite suhtes umbusklik - need sobivad paremini neile, kelle poorid rohkem niiskust toodavad. Nars Laguna on aga nii peeneks jahuks tehtud, et mingit kriidisust või triipe või ebaühtlust temaga ei saa ka siis, kui väga proovida.

Kaks asja on siiski, millega ma rahul pole: Eestis ei müüda ja kallis on ka. Olen üsna kindel, et  isegi kui Nars Eestisse kunagi jõuab, siis saab 35 eurost vähemalt 40 kui mitte rohkem.

Muide, karp on tal ka pisut ebaharilik - kuidagi kummine, ei ole tavaline plastmass. Mõnus käes hoida, aga igasugune mustus jääb kergesti külge. Räägitakse ka, et päikse kätte ei tohi jätta, muidu hakkab see karp sulama või muutub pehmeks vms.


Mul on kavas teha mõned postitused n-ö meigi põhiteadmistest nagu suitsusilm, punased huuled ja näole varjude ja heleduse lisamine. Viimast saan teostada sel laupäeval, Triin juba lubas mulle modelliks olla.


Ja see on Aedi käsi, mitte minu oma. Mina olen palju kollasem.